Publicat 9/7/2019 18:15:13 +02:00CET

El Govern català impulsa el Pacte Nacional per als drets de les persones amb discapacitat

Reunión del Codiscat con el pte.Q.Torra, el conseller C.El Homrani y el pte.De Cocarmi A.Guillén
GENERALITAT

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Pacte Nacional per als drets de les persones amb discapacitat, des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques publiques, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dimarts.

El pacte donarà una atenció integral i transversal a les persones amb discapacitat, durant els propers anys, i ha estat fet pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en el marc de les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat).

També es crearà un òrgan col·legial, amb membres del Govern i agents socials, presidit per Torra, per permetre la col·laboració d'altres col·lectius i organitzacions implicades, i la coordinació entre els departaments de la Generalitat.

El Homrani ha elaborat per encàrrec de Codiscat, un informe preliminar que haurà de prosseguir per analitzar la situació de les persones amb discapacitat a Catalunya, i establir així les bases per elaborar el Pacte Nacional.

Tal com va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, la primera reunió plenària de la Mesa del Pacte Nacional se celebrarà el proper 18 de juliol d'aquest any.