El Govern català destinarà 52,5 milions entre el 2019 i el 2022 al Cesicat en ciberseguretat

Publicat 5/3/2019 18:45:56CET

BARCELONA, 5 Març (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts una dotació econòmica del contracte programa amb la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) de 52.572.774 euros entre els anys 2019 i 2022 en matèria de ciberseguretat.

En un comunicat, l'Executiu català ha informat que el contracte programa inclou línies d'actuació per "desplegar un model de governança de ciberseguretat òptim", dirigit als departaments de la Generalitat i al seu sector públic, i implementar un model de formació que permeti desenvolupar els continguts i la consecució d'un nivell rellevant de cobertura en qüestions de ciberseguretat.

També vol garantir la protecció i la resiliència davant ciberamenaces, determinar el nivell de compliment normatiu de la Generalitat en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i donar el suport i cobertura en el desplegament de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb els seus nous serveis.

El Govern va aprovar el 5 de febrer el nou contracte programa 2019-2022 per garantir la ciberseguretat de la societat digital a Catalunya, especialment la de la Generalitat i el sector públic.

Segons el programa acordat, el Cesicat s'encarrega d'assessorar i donar suport al Govern en l'elaboració dels plans de ciberseguretat i en la seva posterior execució, i governar els riscos de seguretat en línia dels diferents àmbits de l'administració catalana, així com donar suport a les administracions locals.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.