Publicat 22/2/2019 16:23:38CET

El Govern catal i Cocarmi acorden un pla de xoc per a la inserció laboral dels discapacitats

C. El Homrani (Govern) i A.Guillén (Cocarmi) acorden un pla de xoc
GENERALITAT

Incrementa la seva aportació en 22 milions i en demana a l'Estat 120 pels CET

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha incrementat en 22 milions d'euros aquest any la seva aportació per promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, perqu arribi a un total de 57 milions grcies a un pla de xoc que ha acordat amb el Comit Catal de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi).

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha explicat que en aquesta partida hi ha 42,5 milions d'euros per als centres especials de treball (CET), que inclouen un augment de 7,5 milions respecte a l'any anterior per apujar les retribucions amb l'augment del salari mínim interprofessional (SMI).

Completa la inversió una partida nova de 14,5 milions d'euros per a la inserció en empreses ordinries, dels quals hi ha 5 que serviran per mantenir llocs de treball amb especials dificultats.

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha signat l'acord amb el president del Cocarmi, Antonio Guillén, després de la qual cosa ha afirmat: "Exigim a l'Estat espanyol que destini en la propera Conferncia Sectorial 120 milions d'euros per donar suport, com a mínim, al 50% del SMI per a tots els CET".

L'acord signat també inclou sollicitar el trasps de competncies sobre la normativa per a la inserció laboral de discapacitats, o com a mínim la constitució d'una comissió bilateral Generalitat-Estat.

També crearan una comissió bilateral entre la Conselleria i el Cocarmi per analitzar les polítiques d'ocupació, així com desenvolupar un pla d'inspecció de treball per al compliment de la reserva del 2% d'aquests llocs en empreses que no s'acullen a mesures alternatives, entre d'altres mesures.

GREUS CONSEQÜNCIES DE LES RETALLADES

"Soc conscient que les retallades pressupostries de la darrera dcada han tingut greus conseqüncies per a les condicions de vida de les persones amb discapacitat i han sotms el dret al treball a la disponibilitat pressupostria", ha dit el conseller.

"Per amb acords com aquests esperem millorar les polítiques d'ocupació destinades a aquest collectiu" i trobar solucions conjuntament, així com per implementar un model d'inserció que contempli la singularitat que té Catalunya i que contempli variables com el lloc de residncia, el gnere, l'edat i les necessitats de cada persona.

Guillén ha confiat que aconseguiran construir un nou model "propi" i que es basi en els principis i mandats de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.