Publicat 10/4/2019 17:02:41CET

El Govern català assegura que la nova escorta del president no suposarà més despesa de personal

David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

La nova Àrea de Seguretat Institucional que garantirà la seguretat del president de la Generalitat, dels expresidents i del titular de Presidència, no implicarà cap increment de despesa al Capítol 1 (dedicat a personal) del Pressupost de la Generalitat, segons la Secretaria General de la Conselleria de Presidència.

En una resposta conjunta a 12 preguntes parlamentàries del diputat del PSC al Parlament Carles Castillo, a la qual ha tingut accés Europa Press, aquesta nova àrea, formada pels Mossos d'Esquadra, es farà amb una reorganització d'efectius i de les unitats que presten les funcions que té assignades la unitat a la Direcció General de la Policia.

Una part del personal que presta aquests serveis seguirà amb ells, amb les mateixes retribucions i dins de la mateixa categoria, però ara amb dependència funcional de la Conselleria de Presidència, si bé la dependència orgànica seguirà sent de la Conselleria d'Interior.

En la seva resposta, la Secretaria de Presidència assegura que la creació de l'Àrea de Seguretat Institucional sorgeix d'una proposta de la Conselleria d'Interior, que l'accepta el Departament de Presidència, "amb l'objectiu d'adequar l'actual sistema a un model de seguretat institucional que s'ha demostrat altament efectiu en el desenvolupament de les seves funcions".

Recorda que aquest model "no és exclusiu de la Generalitat" sinó que també el té la Presidència del Govern, i que els membres seran mossos d'Esquadra triats a partir d'una crida pública per ocupar les places ofertes, que seran adscrits pel procediment de lliure designació.

Les seves funcions seran garantir la seguretat del president de la Generalitat, dels expresidents i del titular de la Conselleria de Presidència, i també la protecció del personal i les instal·lacions del Palau de la Generalitat.

Segons va informar la Conselleria d'Interior la setmana passada, el cos dels Mossos d'Esquadra ha iniciat la selecció dels agents que integraran la nova àrea amb l'avaluació de 148 aspirants.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.