Publicat 26/11/2019 18:00:44 +01:00CET

El Govern català aprova un reglament sobre l'ús d'armes en els Agents Rurals

Una agent rural, en una imatge d'arxiu.
GENERALITAT DE CATALUNYA - Archivo

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern català ha aprovat aquest dimarts el Reglament d'armes del cos d'Agents Rurals, que pretén "reforçar-ne la seguretat" i regular el tipus d'armament que poden tenir els efectius i el seu ús.

En un comunicat, la Generalitat ha informat que la normativa regula els requisits per fer servir armes, la formació, les condicions i les mesures de seguretat necessàries, per "garantir les funcions del cos amb seguretat i potenciar-les" en la protecció del medi ambient.

L'aprovació del Reglament forma part del Pla estratègic del cos aprovat el 16 de juliol per reforçar la seguretat i s'afegeix a altres mesures com l'adquisició d'armilles antibales, la formació en tècniques d'autoprotecció, nous procediments de treball i convenis de col·laboració amb altres cossos policials.

La normativa del cos del 1988 ja establia que els Agents Rurals són un cos armat, i una llei del 2003 va establir l'ús de les armes només en actuacions que ho requerissin.

La necessitat de reforçar la seguretat dels Agents Rurals es va plantejar arran de l'assassinat al gener del 2017 de dos agents rurals per part d'un caçador a Aspa (Lleida), a qui l'Audiència de Lleida va condemnar a 45 anys de presó tot i que en el judici va declarar que havia actuat "involuntàriament".