Publicat 14/04/2021 16:34

El Govern, Barcelona i entitats culturals recorden la "visió calidoscpica" d'Enric Miralles

Arxiu - L'arquitecte Enric Miralles.
MARIA BIRULÉS - FUNDACIÓ ENRIC MIRALLES

Ofereixen cinc mostres i un cicle de tres conferncies en el 20 aniversari de la seva mort

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i institucions culturals i acadmiques juntament amb la Fundació Enric Miralles han programat un circuit expositiu per homenatjar la "visió calidoscpica" de l'arquitecte Enric Miralles (Barcelona, 1955 - Sant Feliu de Codines, 2000).

Així ho ha explicat la consellera de Cultura en funcions, ngels Ponsa, en la presentació del 'circuit Miralles' aquest dimecres, un acte en el qual també ha intervingut el tinent d'alcalde de Cultura del consistori barceloní, Joan Subirats, i els arquitectes i comissaris del projecte, Benedetta Tagliabue --presidenta de la Fundació Enric Miralles-- i Joan Roig.

L'efemride commemora el 20 aniversari de la defunció de Miralles a través de cinc mostres amb materials originals i indits i amb un cicle de conferncies que aprofundiran en el llegat arquitectnic de Miralles i en les seves altres múltiples facetes de creador, com la de dissenyador, fotgraf i professor.

Per la consellera, el circuit ofereix una visió panormica de l'obra de Miralles i permet explorar l'arquitectura contempornia "més enll de la seva funcionalitat, i veure el component creatiu i passional" de l'arquitecte, que assegura combinava emoció i ofici.

Subirats ha reivindicat la capacitat de Miralles de proposar i plantejar noves reflexions i mirades a l'ofici, i ha valorat que "Barcelona i arquitectura són dos elements que han anat sempre de bracet i han projectat la ciutat al món a través de la cultura".

MIRADA INTIMISTA I REFERENT

Per la seva banda, Tagliabue ha recordat Miralles com un artista "íntim amb capacitat de comunicar i fer comprensible l'arquitectura a nivell mundial", a més d'influenciar un públic ampli amb les seves obres, que han nodrit altres disciplines i inspirat noves generacions.

Roig, que ha valorat les similituds entre Miralles i Gaudí per la dimensió internacional dels seus corpus de treball, ha defensat que el circuit pretén que les noves generacions coneguin "el llegat de Miralles i agafin la medulla de la seva obra per traslladar-la a la ciutadania".

FINS EL DESEMBRE DEL 2021

El Saló del Tinell del Museu d'Histria de Barcelona (MUHBA) acollir, del 15 d'abril al 4 de juliol, l'exposició 'A quarts de quatre', que se centra en les obres més representatives de l'artista, i el Centre d'Arts Santa Mnica exposar, del 15 d'abril al 30 de juny 'Photos & Collages', amb part de la documentació fotogrfica de la vida i obra de Miralles.

La Fundació Enric Miralles proposar, del 14 d'abril fins al 23 de desembre, la mostra 'To be continued', que inclou maquetes, esbossos, fotografies i projeccions de l'artista, i el Museu del Disseny mostrar mobiliari i objectes dissenyats per al seu propi ús en la mostra 'Perpetuum Mobile', del 27 de maig al 29 d'agost.

A més, al llarg del juny, el Collegi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) oferir un cicle de tres conferncies en les quals participaran convidats internacionals com Rafael Moneo, Liz Diller o Soraya Smithson, i, del setembre al desembre, l'Escola Tcnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) acollir una mostra sobre el pas de Miralles al centre, on es va formar i va dedicar gran part de la seva activitat docent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés