Publicat 1/7/2019 12:15:01 +02:00CET

El Govern anuncia una queixa formal al Vaticà per la "ingerència" del nunci sobre l'exhumació de Franco-. Signatura:

El nunci del papa a Espanya, Renzo Fratini, en una entrevista a Europa Press.
EDUARDO PARRA- EUROPA PRESS

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat que el Govern central enviarà al llarg d'aquest dilluns 1 de juliol o del dimarts 2 una queixa formal al Vaticà per la "ingerència" del nunci del Vaticà, Renzo Fratini, en afirmar que l'Executiu espanyol pretén "ressuscitar Franco" amb la seva exhumació.

En una entrevista a la Cadena Ser, Calvo ha qualificat les declaracions del nunci a Europa Press d'"improcedents i inacceptables" en el "fons i en la forma" perquè, segons ha explicat, un ambaixador de la Santa Seu "no ha d'entrar en els assumptes interns d'un Estat" i en un assumpte "tan important com és exhumar les restes d'un dictador".

"Aquestes declaracions no m'han estranyat, ja he tingut alguna conversa difícil amb el nunci. Tindrà una resposta contundent per part de l'Estat espanyol", ha avisat la número dos de l'Executiu central, que ha indicat que no s'ha posat en contacte amb Fratini després de llegir l'entrevista.

"Hi haurà una queixa formal a l'Estat del Vaticà. Rebrà una queixa per una ingerència d'aquesta naturalesa, per les formes en les quals s'ha produït i els continguts impropis de qualsevol legació diplomàtica que (al Vaticà) l'afecta molt directament perquè les restes de Franco es troben en una basílica", ha subratllat Calvo, que ha insistit que "és improcedent i inacceptable".

La vicepresidenta ha subratllat que la Santa Seu no pot "obstaculitzar" l'exhumació de les restes de Franco. "Espero que el Vaticà d'alguna manera posi les coses en el seu lloc", ha assenyalat en relació amb les declaracions de Fratini.

Preguntada pels dubtes sobre que finalment les restes de Franco surtin del Valle de los Caídos, la vicepresidenta ha assenyalat que "cal mantenir-se a l'expectativa respectuosa" del que ordeni el Tribunal Suprem i ha assenyalat que allò que pretén el Govern espanyol és executar una llei, que no ha tingut cap vot en contra.

Preguntada per l'Impost de béns immobles a l'Església, Calvo ha indicat que el Govern central ha enviat a la Conferència Episcopal la seva proposta i que ja hi ha dues persones de l'Executiu central assignades per asseure's a tractar l'assumpte de la fiscalitat de l'Església a Espanya.

"L'Església ha de pagar impostos com ho fa a França o a Itàlia perquè és justícia social. Ells ho saben, per això em resulta encara més incomprensible l'entrevista que ha ofert l'ambaixador del Vaticà a Espanya", ha conclòs.