Actualitzat 12/07/2016 18:37 CET

El Govern amplia en 10 milions l'acord de programes socials amb entitats municipalistes

Bassa
EUROPA PRESS

Col·laboraran en accessibilitat, associacionisme, col·lectiu LGTBI i igualtat a la feina

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha ampliat amb 10 milions d'euros per a aquest any el contracte programa 2016-2019 de col·laboració amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en serveis socials, altres programes de benestar i polítiques d'igualtat, que adoptarà també mecanismes d'avaluació i transparència.

En roda de premsa aquest dimarts després de signar l'addenda amb el president de l'ACM, Miquel Buch, i el de la FMC, Xavier Amor, la consellera Dolors Bassa ha explicat que en l'acord --signat el desembre-- s'han afegit quatre línies en les quals col·laboraran el Govern català i entitats municipalistes: accessibilitat, associacionisme, col·lectiu LGTBI i igualtat a la feina.

L'acord, que passa a ser de 197 milions d'euros per al 2016 --abans d'aquesta addenda era de 187--, inclourà una simplificació administrativa i més transparència, per la qual cosa els ajuntaments podran saber cada any quina serà la xifra amb la qual compten i es millorarà la gestió, a més d'incrementar-se la coresponsabilitat dels diferents actors, i de crear elements per avaluar les polítiques socials.

Per millorar els Serveis d'Intervenció Socioeducativa (SIS), s'incrementa la dotació de set a nou milions el 2016, fet que la titular del departament ha qualificat com una "aposta ferma" per mantenir les línies d'àpats infantils i activitats d'estiu, amb especial atenció als nens i joves en risc d'exclusió.

L'aposta per l'accessibilitat, com a forma de garantir la igualtat d'oportunitats, es plasmarà en 400.000 euros per a polítiques i ajudes, mentre que Bassa ha destacat la línia de l'associacionisme i el voluntariat --per a la qual s'han destinat 57.000 euros-- com una forma de reforçar "la cultura de l'esforç" i de superació de l'individualisme a favor d'una mirada col·lectiva.

FMC I ACM

També ha alabat l'associacionisme Xavier Amor, que ha observat que ha demostrat ser una xarxa molt important en municipis i ciutats, on els alcaldes han pogut veure "les cares de les persones que han patit" la pitjor part de la crisi.

Ha destacat que l'ampliació de l'acord millora en una sèrie de línies, com la garantia del dret al transport públic per a totes les persones. Buch ha afegit que no es tracta de corregir alguna cosa que estigués malament, sinó que la firma d'aquest dimarts suposa una "actualització", en un món que canvia ràpidament.

La millora dels Serveis d'Intervenció Socioeducativa no residencial també es plasmarà en l'aprovació del Model de servei, costos i finançament; la posada en funcionament de nous serveis i reordenació dels existents fins a configurar una xarxa pública en tot el territori català.

El contracte programa destinarà 56 milions d'euros a incrementar progressivament els professionals dels Equips Bàsics d'Atenció Social (Ebas), per arribar a la ràtio marcada per la Llei de serveis socials, i incrementarà també els integrants dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Eaia), fins a un màxim de 40 nens per professional, amb 16,5 milions d'euros.

Entre la resta de partides destaquen set milions destinats al transport adaptat, 603.584 euros a modificar la relació amb sistemes de resposta urgent per a dones en situació de violència i els seus fills; 4,8 milions per desenvolupar la Llei i el decret d'acollida per a persones refugiades, i tres milions per a plans locals d'inclusió social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés