Publicat 12/3/2020 16:26:04 +01:00CET

El Govern activa la fase d'emergència 1 del pla Procicat

El president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de l'Interior, Miquel Buch.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 mar� (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dijous que ja s'ha activat la fase d'emergència 1 del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per a les emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc.

Ho ha dit en la roda de premsa després de la reunió del consell assessor del Procicat pel coronavirus, en la qual ha comparegut juntament amb el conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La nova fase del pla --després d'aquesta ve la d'emergència 2-- permet treballar mesures en l'àmbit de la Protecció Civil "molt concretes" i destinar recursos extra als sectors que es puguin veure col·lapsats per evitar-lo, ha explicat Buch.

Buch ha remarcat que els plans d'emergència són "adaptables" i que actualment s'estan prenent diverses mesures, com el tancament de centres escolars i universitaris a partir de divendres, però no ha descartat que durant les properes hores se'n puguin prendre altres.

Aquest dijous a les 19.00 hores es reunirà "de manera extraordinària" el Govern en Consell Executiu per traslladar les propostes del consell assessor del Procicat i regular-les.