Publicat 22/10/2019 11:34:11 +02:00CET

Una gota freda deixarà a partir d'aquest dimarts pluges intenses, fins i tot torrencials

Tempesta, DANA, pluges, inundacions
FACEBOOK ALCALDE DE SAN JAVIER - Archivo

MADRID/VALÈNCIA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

Les pluges fortes, molt fortes, persistents i fins i tot torrencials afectaran des d'aquest dimarts fins dijous bona part de la Península, tot i que els xàfecs més significatius s'esperen a Catalunya i les Balears, on es pot arribar a quantitats de fins a 170 o 180 litres per metre quadrat en 12 hores.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquesta situació es produirà per una depressió aïllada en nivells alts de l'atmosfera (DANA), que es va despenjar de la circulació atmosfèrica dilluns i se situarà al sud-oest de la Península, des d'on es traslladarà cap a l'est i nord-est. A més, es formarà una borrasca al Mediterrani que contribuirà a més inestabilitat.

Aquest dimarts "plourà pràcticament a tota la Península i a les Balears" excepte a l'extrem més occidental, és a dir a Galícia, oest de Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia. Mentre que la resta espera precipitacions més intenses i abundants.

En concret, on seran més intenses le spluges és a l'extrem oriental peninsular, és a dir a Catalunya, Balears, Comunitat Valenciana i Múrcia, tot i que els aiguats més adversos s'esperen al nord de la Comunitat Valenciana, a l'est de Catalunya i a determinats punts de les Balears.