Publicat 28/10/2014 12:06

El Goethe-Institut de Barcelona inaugura la seva nova seu amb portes obertes i art

Interior de la nueva sede del Goethe-Institut de Barcelona
GOETHE-INSTITUT

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El Goethe-Institut de Barcelona --l'institut de cultura de la República Federal Alemanya-- inaugurarà aquest dijous la seva nova seu amb una jornada de concerts, performances, poesia sonora, gastronomia i l'exposició internacional 'Goethe Diàlegs'.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el president del Goethe-Institut, Klaus-Dieter Lehmann, inauguraran l'edifici del carrer Roger de Flor --on es trasllada el centre després de 15 anys al barri de Sant Antoni--, en un acte que tindrà la presència de la directora de l'institut a Barcelona, Marion Haase, i el cònsol general de la República Federal Alemanya, Rainer Eberle.

El Goethe-Institut ha organitzat una jornada de portes obertes divendres, quan es podran visitar gratuïtament diferents espais del centre entre les 17 i les 23 hores, amb diferents activitats: un concert de la mezzosoprano Claudia Schneider, la poesia sonora en alemany d'Eduard Escoffet i Pere Sousa; les performances d'Elisabeth van Samsonow, Boris van Berkum i Jan Mechy; i informació sobre la llengua alemanya a l'àmbit professional, entre d'altres.

'GOETHE DIÀLEGS'

L'exposició col·lectiva internacional 'Goethe Diàlegs' presentarà les obres de 28 artistes, una selecció feta pel comissari Robert Punkenhofer i inspirada en els temes que va tractar Johann Wolfgang Goethe en la seva obra, amb la naturalesa, l'amor o el significat del llenguatge en la vida i la política.

'Goethe Diàlegs' --on participen reconeguts artistes com Antoni Muntadas, Joan Fontcuberta, Josep Kosuth i Jochen Lempert-- comprèn obres conceptuals de diferents tècniques, així com vídeo i performances, que podran veure's en les tres plantes de la seu, des d'aquest dijous i fins al 12 de desembre.

LA NOVA SEU

Després de 15 anys al carrer Manso del barri de Sant Antoni, el Goethe-Institut de Barcelona obre una nova etapa amb unes instal·lacions més modernes i versàtils que podrà adaptar a les necessitats actuals de la institució.

El nou edifici de tres plantes consta de diferents aules i oficines, una cafeteria, una biblioteca i una sala d'actes, i és vist com un pas cap a la modernització per part de l'institut, que pretén reforçar els vincles entre Catalunya i Alemanya i sumar-se al teixit cultural i acadèmic de la ciutat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés