Publicat 6/4/2020 19:15:06 +02:00CET

Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

Equip de professionals sanitaris de l'Hospital Santa Caterina de Salt (Girona)
GENERALITAT

   GIRONA, 6 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Salut de la Generalitat ha explicat aquest dilluns que la regió sanitària Girona seguirà incrementant el nombre de llits de les Unitats de Cures Intensives (UCI) davant la necessitat assistencial d'atendre a més pacients crítics en el marc de la pandèmia de coronavirus.

   El departament ha informat en un comunicat que l'Hospital Josep Trueta de Girona ha habilitat cinc UCI, a més de la unitat coronària, i té previst un espai més; que al costat de les de l'Hospital Santa Caterina de Salt (Girona) i la Clínica Girona sumen 94 llits --quan normalment hi ha 29--.

   Així mateix, ha detectat "una tendència a l'estabilització en els últims dies que fa considerar que l'actual disponibilitat de llits de la regió sanitària hauria de ser suficient" per atendre les necessitats d'ingressos dels propers dies, tant de pacients amb Covid-19 com amb altres patologies que no siguin crítics.

   En aquests moment hi ha més de 600 llits lliures d'una capacitat màxima de 1.715, per la qual cosa l'ocupació de llits en centres sanitaris és del 63% (al voltant de 600 pacients ingressats, dels quals un centenar són crítics).

   El departament ha celebrat que la xifra d'altes "ha anat en augment dia després de dia", sobretot en l'última setmana, en la qual s'ha donat el 76% de les 406 altes hospitalàries de la regió.

FONTAJAU, A PUNT

   La Conselleria de Salut ha elaborat un projecte al costat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), l'Ajuntament de Girona i altres departaments de la Generalitat sobre com s'hauria d'adaptar el pavelló de Fontajau de Girona en cas de requerir més espai assistencial.

   Ha assegurat que si no es pogués fer front a la demanda, s'activaria de "forma immediata" l'habilitació de Fontajau com a hospital de suport amb una capacitat de 154 llits i estaria disponible en un termini d'entre vuit i nou dies.