Girona està en avís groc aquest dimarts per fort onatge

Publicat 13/8/2019 11:22:10CET
Imagen de la orilla del mar en una playa de Málaga.
Europa Press - Europa Press

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de cinc províncies de l'est peninsular estan aquest dimarts en risc per precipitacions, tempestes i onatge, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Girona, Mallorca i Menorca tenen avís groc per fort onatge amb onades de fins a tres metres, i Almeria, Alacant i Granada tenen avisos per pluges i tempestes.

A la resta del país, l'Aemet preveu un cel ras. No obstant això, s'esperen intervals nuvolosos i nuvolositat d'evolució a zones del Cantàbric oriental, terç est peninsular, àrea de l'Estret i Melilla, amb possibles precipitacions febles i disperses. Els ruixats i les tempestes tindran més presència a Almeria, Múrcia i sud de València durant la primera meitat del dia. A les Canàries, hi haurà intervals nuvolosos al nord de les illes de més relleu.

En el cas de les temperatures diürnes, es produirà un lleuger descens al Mediterrani, que serà notable a Múrcia i Almeria. Així mateix, l'Aemet informa de l'augment de temperatura a la resta de la Península encara que amb pocs canvis a les Canàries. Les màximes assoliran els 34 graus en algunes zones de l'interior sud-oest.

A l'arxipèlag canari bufaran vents alisis forts mentre que al terç nord peninsular s'esperen vents de component nord i est de les Balears, de llevant a la resta de l'àrea mediterrània, amb intervals de fort vent a l'Empordà i Menorca, i a primera hora, a la desembocadura de l'Ebre.