Publicat 4/8/2020 19:08:11 +02:00CET

La Generalitat sol·licitarà al Govern l'aplicació de rastreig de contactis pel Covid-19

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, presenta els línies estratègiques del pla de control del Covid-19 en la Conselleria de Sanitat, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 28 de juliol de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat sol·licitarà al Govern central poder utilitzar l'aplicació de rastreig de contactes impulsada a nivell europeu i que ja s'ha provat recentment a La Gomera, a les Illes Canàries, per combatre la propagació del coronavirus i detectar cadenes de contagi de l'epidèmia.

Així ho ha anunciat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa aquest dimarts al costat del coordinador de la unitat de seguiment del Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, en la qual ha reconegut que l'aplicació "no és la solució, però pot ser una ajuda".

Argimon ha explicat que l'aplicació no substitueix el rastreig manual ni estratègies de cribatge massiu com les anunciades aquest mateix dimarts per a Ripollet, Sabadell i Terrassa (Barcelona); encara que ha defensat la seva utilitat i ha remarcat que el disseny de l'eina ha tingut en compte "els elements de privadesa i anonimat".