Actualitzat 17/07/2014 18:20

La Generalitat es proposa millorar els sistemes de detecció de nens en risc

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat s'ha proposat millorar els sitemes de detecció de nens en situació de risc, com també promoure l'atenció dels nens i adolescents amb problemes de salut físics o mentals i les seves famílies, en el marc del Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2014-2017, segons ha anunciat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

La consellera ha presentat aquest dijous al Palau de Pedralbes l'enfocament estratègic del pla, que defineix 22 objectius estratègics i dóna continuïtat a un pla de transició 2013-2014, en el context de la segona reunió de la comissió de seguiment del Pacte per la Infància a Catalunya a la qual han acudit 150 persones.

El nou full de ruta proinfància vol augmentar la participació social dels nens, garantir la disponibilitat, accés i la qualitat dels serveis bàsics, millorar la prevenció del risc i l'atenció dels nens i adolescents en situació de vulnerabilitat i millorar la dotació de recursos dirigits a la infància i adolescència.

En l'àmbit dels valors, el pla preveu augmentar l'abast dels objectius educatius dels nens a l'àmbit escolar posant especial èmfasi en els alumnes en situació de vulnerabilitat.

També vol promoure l'acompanyament a les famílies en la criança i educació de la primera infància i facilitar l'acccés a serveis educatius assequibles i de qualitat per als nens de 0 a 3 nens, com també augmentar les polítiques de suport a les famílies.

Des de principis de juliol els set grups de treball estan treballant en un procés participatiu que desembocarà en el Pla d'acció anual 2014-2015 que aprofundirà i dimensionarà el Pla de transició 2013-2014 vigent fins a l'actualitat.

La consellera ha manifestat la voluntat d'iniciar i consolidar "una nova forma de fer polítiques públiques d'infància i adolescència, amb la participació de tots els agents, institucions i entitats implicades en el benestar dels nens i adolescents".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés