Publicat 30/4/2019 18:21:48 +02:00CET

La Generalitat prohibeix l'accés a salons recreatius a persones amb ludopatia

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell Executiu del Govern ha aprovat un decret que prohibeix l'accés total a salons recreatius a persones amb ludopatía a Catalunya, reforant el control d'accés des de l'entrada inicial i no només a la zona on hi ha installades les mquines de tipus B especials, com succea fins ara.

Ho ha anunciat aquest dimarts la consellera portaveu, Meritxell Budó, en roda de premsa, després que la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Natlia Caba, ho avancés a principis d'abril.

"El control era difús i a partir d'ara no ho ser", destacava la directora sobre aquesta mesura, que vol afavorir el procés de rehabilitació i evitar la recaiguda de les persones que es troben en tractament teraputic relacionat amb el joc patolgic.

D'aquesta manera, es refora la protecció de persones que de forma voluntria o imperativa (prohibits) estan inscrits en el Registre de persones que tenen prohibit l'accés a qualsevol establiment de joc a Catalunya.

A Catalunya, hi ha 127 salons recreatius, més de 60 bingos --el contingent mxim és de 75-- i quatre casinos, i el nombre de persones inscrites en el registre és d'unes 12.300, han informat fonts properes a l'Adrea del Joc.

El decret vol la vigilncia perqu menors i persones autoprohibides, per elles mateixes, les seves famílies o un jutge, puguin entrar en contacte amb un saló recreatiu, a través d'una regulació estricta.

Així, es resoldr un "greuge histric" que en nombroses ocasions ha posat damunt de la taula l'Associació Catalana de Control d'Addiccions Socials (Acencas).