Publicat 24/6/2019 12:52:18 +02:00CET

La Generalitat nega una baralla entre un menor migrant i veïns de Calella (Barcelona)

Palau de la Generalitat de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 24 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha negat aquest dilluns que el dissabte es produís una baralla entre un menor migrant no acompanyat del centre d'emergència de Calella (Barcelona) i veïns de la localitat, com s'ha difós per xarxes socials.

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que el dissabte, durant el trasllat dels menors a altres centres, un d'ells va requerir assistència mèdica i que mentre esperaven l'ambulància "un grup de veïns es va concentrar a les portes del centre i van llançar crits contra els joves i la presència del centre".

La Conselleria ha alertat que ja abans de l'incident havien circulat per les xarxes socials informacions sobre incidents provocats pels menors, fins i tot acusant-los de delictes greus, "que han generat alarma social entre els veïns, però són absolutament falsos", ha dit la Conselleria, i ha destacat que no s'ha presentat cap denúncia davant la policia.

El dissabte la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) estava traslladant tres nois que havien estat involucrats amb episodis d'incivisme, per atendre'ls fora de la localitat, i el diumenge es va presentar una denúncia pel presumpte robatori d'un mòbil en relació a aquests fets.

La Conselleria està en contacte amb l'Ajuntament de Calella per resoldre els problemes que sorgeixin "i agraeix la seva predisposició per intervenir, acollir en el municipi als joves" i cercar solucions que no els estigmatitzin.