Publicat 22/09/2021 22:24CET

La Generalitat manté que la regulació de l'IMV vulnera competències i lamenta la sentència del TC

BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Drets Socials de la Generalitat ha lamentat aquest dimecres la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha desestimat el seu recurs contra la regulació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), i ha mantingut que aquesta regulació vulnera competències autonòmiques.

El recurs de la Generalitat reclamava la gestió íntegra de l'IMV i, en un comunicat, la Conselleria de Drets Socials remet al vot particular de la sentència en sostenir que "es vulneren competències del Govern de Catalunya en matèria de gestió íntegra i execució de la modalitat no contributiva de la Seguretat Social" a més de competències en serveis socials.

El Govern considera que "la sentència és contrària a la jurisprudència del TC i suposa una recentralització de funcions de caràcter exclusiu", com per exemple les pensions no contributives d'invalidesa o de jubilació, que Catalunya gestiona des de 1990.

"No trobem cap raó que justifiqui l'assumpció, per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, de la competència per al reconeixement i el control de la prestació econòmica de l'IMV", i ha recordat que la Renda Garantida de Ciutadania està vigent a Catalunya des del 2017 i té la mateixa finalitat que l'IMV, creat posteriorment.

La Conselleria ha insistit en traspassar la gestió de l'IMV a Catalunya perquè "una gestió de proximitat podria millorar la seva aplicació i evitar la complexitat de la tramitació", la qual cosa ha demanat que s'acompanyi de mitjans econòmics, humans i materials per gestionar la prestació.

El Departament ha avisat que la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, es reunirà amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i mostrarà "la seva disconformitat amb aquesta sentència, que suposa una involució en les competències de la Generlaitat".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés