Publicat 30/6/2019 11:51:08 +02:00CET

La Generalitat manté un dia més l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica

Humo, chimineas, edificios, contaminación
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat manté un dia més l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica que es va decretar el dimarts 25 de juny.

En un comunicat aquest diumenge, la Generalitat ha detallat que l'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament.

L'avís es va decretar per nivells moderadament elevats de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) i es va afegir, el 28 de juny, un altre avís per nivells moderats de diòxid de nitrogen (NO2) a l'entorn de Barcelona.

Entre el dilluns i el dissabte s'han produït 28 superacions del valor límit diari de PM10 en les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, i cinc van ser el dissabte en tres punts de Barcelona, Manresa (Barcelona) i Sant Vicenç dels Horts (Barcelona).

En el cas de diòxid de nitrogen, el dissabte es van superar els 160 micrograms per metre cúbic en quatre punts dels districtes de l'Eixample i Gràcia de Barcelona.

A més d'aquests dos contaminants, l'ozó troposfèric també presenta "valors molt elevats".