Publicat 3/12/2019 21:31:06 +01:00CET

La Generalitat investiga si Bellvitge va comunicar maltractament a la dona assassinada al Prat

Hospital de Bellvitge
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha obert un expedient informatiu per aclarir si l'Hospital de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat va enviar o no un informe de maltractament a la dona assassinada aquest dilluns al Prat de Llobregat (Barcelona) quan aquesta va acudir amb lesions fetes pel seu marit.

Ho han explicat fonts del departament de Salut, davant informacions publicades sobre si es va realitzar aquesta comunicació, i han detallat que han obert l'expedient a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, que estan estudiant tots els circuits.

Fonts de l'Hospital de Bellvitge consultades per Europa Press han evitat detallar si s'ha fet aquesta comunicació per tractar-se d'un assumpte privat d'un pacient.

L'advocada de la víctima, Marisa Fernández, ha explicat a Europa Press que la dona es volia divorciar del seu marit --que es va lliurar als Mossos d'Esquadra després que trobessin el cadàver-- i havia acudit a urgències de Bellvitge després d'una agressió de l'home.

Fernández --membre de l'entitat Dones Juristes, que assessora gratuïtament a víctimes de violència masclista-- ha detallat que la víctima, Yulia, va acudir al seu despatx a l'octubre amb la intenció de divorciar-se, i li va explicar que a finals de juliol havia acudit a urgències després d'una agressió física del seu marit.

També ha destacat que els hospitals solen notificar als jutjats tots els casos d'agressions, per la qual cosa Yulia hauria d'haver rebut una citació judicial pels fets, que mai va arribar i l'advocada no sap per què.

"VIOLÈNCIA PSICOLÒGICA"

"Vam descartar denunciar amb la còpia de l'informe mèdic perquè la credibilitat és inversament proporcional al temps que passa des de l'agressió", explica l'advocada.

No obstant això, Fernández ha assenyalat que "no hi havia una por física, però sí una violència psicològica molt greu" que assegura que l'home exercia també contra els fills: menors d'edat i per els qui la jutgessa ha alertat la Direcció general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (Dgaia) per possible desemparament.