La Generalitat inicia un programa sobre prevenció de violència masclista a 180 escoles

Publicat 24/11/2019 11:07:03CET
Programa de formació 'No + violència masclista. Desemmascarem-la!' per a centres escolars.
GENERALITAT

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha iniciat el pilotatge d'un programa formatiu sobre prevenció de violència masclista a 180 centres escolars, ha informat el Departament en un comunicat aquest diumenge.

El projecte està emmarcat en la campanya 'No + violència masclista. Desemmascarem-la!', i va adreçat a professors, alumnes i famílies amb l'objectiu de dotar-los d'instruments i recursos per identificar i abordar aquesta violència.

Diversos experts professionals formaran alumnes i famílies en tallers formatius de 4 hores, i s'instruirà els professors durant 30 hores.

Els continguts dels mòduls formatius són quatre: aproximar la coeducació i l'equitat de gènere; construir models alternatius de masculinitat i feminitat; les relacions afectives i sexuals saludables; i la tolerància zero davant la violència masclista i les relacions abusives.

El material de formació està acompanyat d'uns videos d'animació en què la protagonista reflexiona sobre les situacions de violència masclista que ha patit durant la seva infància i adolescència.

Hi han participat entitats expertes en la matèria com CoeducaAcció en el cas dels centres d'educació primària i Fundació Aroa als centres de secundària.

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista