Publicat 24/04/2024 15:38

La Generalitat impulsa una estratègia per afrontar els "reptes" d'una societat més longeva

Archivo - Campanya de vacunació
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimecres una estratègia per afrontar els "reptes i oportunitats" d'una societat cada vegada més longeva, ha informat després de la reunió del Consell Executiu.

Aquesta estratègia sorgeix amb la voluntat de "donar resposta a les necessitats socials noves d'una població que cada vegada es fa més gran en millors condicions de salut i que té més ganes de participar activament".

Pretén ser un espai de trobada entre l'administració pública i la societat civil per abordar qüestions com la solitud no desitjada, les comunitats cuidadores, les accions integrades socials i sanitàries o el maltractament i les discriminacions a les persones grans.

L'estratègia arribarà en el període 2025-2030 i per garantir que es compleixi s'elaboraran plans d'accions bianuals "que continguin els objectius que s'han d'assolir, les accions per dur a terme, el responsable d'executar-les i els recursos que s'han de destinar".

Per tirar endavant el disseny i redacció de l'estratègia, es preveu crear tres òrgans: un comitè tècnic que garantirà la coordinació entre les conselleries de Drets Socials, Salut, Presidència i Igualtat i Feminismes; un consell assessor, que elaborarà un document de bases; i la Taula de l'Estratègia que establirà les línies generals i els plans d'actuació.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés