La Generalitat forma ajuntaments, instituts i albergs contra la violència masclista

Publicat 23/12/2019 11:20:29CET

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Joventut de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha començat a formar i assessorar el personal d'ajuntaments, instituts i albergs per prevenir la violència masclista, ha informat l'administració catalana en un comunicat aquest dilluns.

Joventut treballarà amb 16 ens locals de Catalunya --ajuntaments, consells comarcals o altres ens supramunicipals-- de menys de 35.000 habitants per elaborar protocols específics de prevenció en l'oci nocturn que permetin generar espais segurs i lliures de violència masclista.

Es faran tres tallers de dues hores cadascun per 1.800 alumnes joves d'entre 15 i 18 anys que estudiïn l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a través d'una feina conjunta entre el centre educatiu, el professorat, l'alumnat i les famílies.

Ha format els treballadors i treballadores de 20 albergs de la xarxa Xanascat en el protocol per a la detecció i l'abordatge d'aquest tipus de violència per implementar accions específiques en cada cas.

També s'ha educat el personal que treballa en les instal·lacions de la Xarxa Catalana d'Instal·lacions Juvenils de Barcelona, Navarcles, Centelles (Barcelona), Cambrils (Tarragona), Olot (Girona) i les Borges Blanques (Lleida).

S'ha treballat a través de Tabú, un recurs pedagògic per a adolescents i joves en format presencial-virtual a les Terres de l'Ebre (Tarragona), Barcelona, Lleida, Girona, Manresa (Barcelona) i Tremp (Lleida).

Mitjançant el programa '3 voltes' s'han assessorat tècnics i tècniques de joventut d'ajuntaments i entitats per implementar accions de promoció de la igualtat, sobre diversitat sexual i de gènere, i de prevenció de les violències masclistes.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista