Publicat 11/3/2019 17:29:06 +01:00CET

La Generalitat fomentar el relleu generacional en l'artesania amb el Programa Jove 2019-22

La Generalitat fomentar el relleu generacional en l'artesania amb el Programa
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El secretari d'empresa de la Generalitat, Joaquim Ferrer, ha explicat aquest dilluns que el Consorci de Comer, Artesania i Moda (Ccam) treballa "per al foment del talent emergent i el relleu generacional en l'artesania" a través del Programa Jove 2019-2022.

En inaugurar-se el I Congrés Professional d'Artesania al Recinte Modernista de Sant Pau, ha explicat que aquest programa contempla crear un Espai Jove --amb assessorament i 'networking'-- i el projecte Mentoring, pel qual els joves graduats podran aprendre l'ofici amb mestres artesans, segons un comunicat de la Conselleria.

També es far l'acompanyament del talent jove dels futurs graduats de les Escoles d'Arts i Disseny en la seva futura integració en el mercat laboral.

"L'artesania és una expressió cultural i social que combina tcnica amb disseny; tradició amb innovació, i valors locals amb reconeixement internacional", ha dit Ferrer, que ha explicat que és un sector que té 8.204 empreses i professionals i que dona feina a 11.000 persones a Catalunya.

Ferrer s'ha comproms a "millorar, posicionar i consolidar tant l'activitat artesanal del país com la seva progressió al territori i la projecció internacional, així com garantir-ne el relleu generacional", i ha destacat que la Generalitat va invertir 370.000 euros en ajudes al sector el 2018, un 14% més que l'any anterior.