Publicat 10/9/2020 22:15:23 +02:00CET

La Generalitat farà cribratges massius als barris del Raval i Trinitat Vella (Barcelona)

   BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona faran cribratges massius a quatre seccions censals del barri del Raval i a tres més de Trinitat Vella durant tota la setmana, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dijous.

   La recollida de mostres PCR al Raval es farà entre el dimarts 15 i el dijous 17 de setembre al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas; mentre que els cribratges en Trinitat Vella es realitzaran al Centre Cívic del barri el cap de setmana del dissabte 19 i diumenge 20 de setembre.

   La previsió és realitzar 1.500 proves PCR al Raval i 1.200 a Trinitat Vella, ja que tots dos barris tenen una incidència del virus superior a la resta de Barcelona: 959 per cada 100.000 habitants al Raval i 1.442 per cada 100.000 habitants a Trinitat Vella, enfront dels 959 del conjunt de la ciutat.

   Segons la Conselleria de Salut, gairebé tres quartes parts dels casos de coronavirus en aquests barris es donen en població de menys de 45 anys, per la qual cosa s'organitzarà la intervenció "només en les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevats".

   L'objectiu del cribratge és detectar el màxim nombre de casos asintomàtics de coronavirus possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l'expansió del virus, per la qual cosa es podran realitzar les proves tots els veïns i veïnes no malalts, sense restriccions d'edat.

Contador