Publicat 22/5/2019 16:46:35 +02:00CET

La Generalitat estudia diverses fórmules per pagar imports pendents al sistema universitari

La Generalitat estudia fórmules per pagar imports pendents al sistema universitari
EUROPA PRESS

LLEIDA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha afirmat aquest dimecres que està estudiant amb la Conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda diverses fórmules per pagar imports pendents al sistema universitari.

"Estem treballant amb Vicepresidència per trobar les fórmules que econòmicament ens permetin desencallar els propers dies tants i tants imports que queden pendents per compensar el nostre sistema d'universitat i d'investigació", ha declarat als periodistes abans d'assistir a la presa de possessió del rector de la UdL, Jaume Puy.

Chacón ha defensat que les universitats necessiten recuperar els índexs d'inversió que tenien, i que hi ha una voluntat política indiscutible, encara que hi ha dificultats econòmiques.

"Un pot haver heretat una situació de dèficit increïble en l'administració, en la Generalitat. Gestionar el dèficit és difícil i comporta que a qui hagi de fer-ho se li posi el títol de fer retallades", ha dit.

PRESA DE POSSESSIÓ

El nou rector de la UdL, Jaume Puy, ha explicat que la universitat lleidatana necessita algunes reformes per consolidar la docència i fer un pas endavant en investigació, per la qual cosa necessita tota la societat.

"Comptem amb el suport d'estudiants, professorat i PAS, i avui també toca demanar fer-ho extensiu a les institucions, al territori, a la Conselleria i en general a totes les persones, perquè al final les persones són importants per moure les institucions i el territori", ha afirmat.

Durant la presa de possessió, una vintena de persones del col·lectiu de doctorands ha desplegat una pancarta amb els lemes 'Prou de precarització' i 'Epif ja', en al·lusió al decret que regula l'estatut del personal d'investigació.

CGT, Col·lectiu Doctorands en Lluita i diverses assemblees de treballadors de les universitats catalanes i centres del CSIC van convocar fa uns dies una jornada de vaga el 28 de maig del personal docent i investigador per retreure les seves "precàries condicions" i l'aplicació amb efectes retroactius des de la seva entrada en vigor del reial decret de l'Estatut del Personal Investigador en Formació (Epif).