Publicat 30/6/2020 12:44:53 +02:00CET

La Generalitat destina en salut més de 81 milions a causa de la pandèmia

El pavelló d'Inefc habilitat per acollir pacients de l'Hospital Clínic durant la crisi sanitària del coronavirus (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha accelerat els plans i la inversió en nous equipaments arran de la pandèmia de coronavirus per un valor de 81.414.947 euros, ha informat el departament en un comunicat aquest dimarts.

En concret, 32 milions s'han destinat a inversions no previstes com llits d'unitats de vigilància intensiva (UCI), llits d'hospitalització, lliteres i suport amb bombes d'infusió.

A més, s'han accelerat alguns plans com el Pla específic de suport a la renovació tecnològica amb 46 milions per a respiradors artificials, monitors, desfibril·ladors i equips de subministraments ràpids, entre d'altres.

Del Pla de millora se n'han executat aproximadament 1,3 milions per adquirir electrocardiògrafs i ecògrafs, entre d'altres, i del Pla d'inversions en infraestructures de salut, 1,2 milions.

Pel que fa a aquest últim, la pandèmia ha obligat a paralitzar les obres d'execució durant tres mesos tot i que actualment un 65% de les accions ja s'han reactivat i un 35% estan pendents d'autorització per reprendre l'activitat.

Contador