Actualitzat 6/7/2020 13:12:59 +00:00 CET

La Generalitat destina 96 milions a les residències davant una possible segona onada

Treballadora d'un centre residencial amb una resident (Arxiu)
Jesús Hellín - Europa Press

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han presentat aquest dilluns el pla de contingència de les residències de 96 milions d'euros davant una possible segona onada de la pandèmia del coronavirus a la tardor.

En l'àmbit sanitari, Vergés ha anunciat en roda de premsa una partida de 15 milions destinada a reforçar l'atenció primària, amb 450 professionals nous que faran un seguiment dels residents als centres de Catalunya.

Vergés ha destacat la importància dels centres sociosanitaris que aporten "un valor extra" a l'atenció dels residents, que es reforçaran amb la contractació de 500 llits amb una inversió de 25 milions que, a parer seu, és imprescindible.

El Homrani ha detallat l'àmbit social del pla, amb una inversió de 56 milions, destinats a reservar fins a 2.800 places sense ocupar a Catalunya perquè els centres puguin "implantar mesures de sectorització i aïllament amb èxit".

El conseller ha precisat que la partida també inclou contractacions: 1.800 gericultors, 370 infermeres per reforçar el servei nocturn i 219 tècnics per treballar en el departament, així com reforçar les funcions del responsable higienicosanitari i de la formació de tota la plantilla.