Publicat 27/1/2020 12:02:51 +01:00CET

La Generalitat desactiva l'episodi d'alta contaminació per partícules a Catalunya

Collserola i el Tibidabo
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat desactivarà el migdia d'aquest dilluns el protocol per l'episodi d'alta contaminació per partícules PM10 que es va declarar dissabte a tot Catalunya.

La decisió l'ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic perquè ja no es donen les condicions que en van provocar l'activació, ha informat en un comunicat el departament.

Els nivells de PM10 han disminuït a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, i ja estan per sota dels valors que estableix la legislació.

Així mateix, la previsió per a aquest dilluns dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de partícules ja no superaran el valor límit diari de 50 micrograms per metre cúbic, i es preveu que la concentració de càrrega de pols africana es redueixi sobre Catalunya.

L'activació d'episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire i, a més de gestionar la velocitat de les vies ràpides, durant el protocol s'ha informat la població perquè utilitzi el transport públic, s'ha instat les activitats cimenteres a reduir les emissions i els municipis a restringir actuacions que generen partícules.