La Generalitat denega la RGC a persones sense llar i treballa per solucionar-ho

Publicat 10/10/2019 13:44:43CET
Acampada de persones sense llar a plaça Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha denegat la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a persones sense llar, segons ha criticat aquest dijous la Comissió Promotora de la RGC, i la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha assegurat a Europa Press que treballa per solucionar aquesta "disfunció" amb el reglament que preveu aprovar el 2020.

Segons ha lamentat la comissió, la majoria d'aquest col·lectiu compleix els requisits per accedir a la prestació de la RGC: "No obstant això, hem comprovat als punts d'assessorament que moltes sol·licituds de persones sense llar són denegades injustament".

La negativa de la Direcció General d'Economia Social (DGES) es deu a la impossibilitat d'algunes persones del col·lectiu d'aportar dades oficials que demanen com el domicili postal, per exemple.

Davant d'aquesta situació, el departament liderat per Chakir El Homrani treballa amb la intenció de solucionar un problema que, actualment, exclou persones sense sostre i dones maltractades.

Les situacions que poden viure membres d'aquest col·lectiu escapen del control institucional, al·leguen les mateixes fonts, que defensen la RGC com un dret la implantació del qual s'està duent a terme.

La Comissió Promotora de la RGC veu amb "preocupació" la falta d'accés a dades de persones sense sostre a les quals s'ha denegat la sol·licitud, i han demanat que el dia de les persones sense llar --25 de novembre-- no es converteixi en una jornada de simples declaracions de cinisme institucional, sense conseqüències pràctiques en defensa del col·lectiu.