Publicat 12/4/2019 18:30:43 +02:00CET

La Generalitat demana prudncia a les carreteres i en les activitats a la natura

Retencions en l'accés a Barcelona per la B-23
TRNSIT/ JAUME COSIALLS - Archivo

Trnsit preveu que 451.000 vehicles surtin de Barcelona fins a dissabte

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El Servei Catal de Trnsit (SCT) i els Bombers de la Generalitat han demanat prudncia aquesta Setmana Santa a les carreteres i en les activitats al medi natural.

En aquests comunicats, han sollicitat precaució amb els desplaaments aquest cap de setmana, que és la primera fase del període festiu, i han ofert consells de seguretat per prevenir els accidents a la muntanya.

El SCT preveu una primera operació sortida parcial des d'aquest divendres fins a dissabte a les 15.00 hores amb 451.000 vehicles que sortiran de l'rea metropolitana de Barcelona i les vies amb més afluncia seran l'AP-7, la B-30, la B-23, la C-58 i l'A-2, encara que no es preveuen complicacions de trnsit.

Ha alertat que el factor hum, com les distraccions o la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, est present en la majoria d'accidents --fins al 10 d'abril hi ha hagut 38 víctimes en 37 sinistres mortals-- i hi haur 800 controls contra excés de velocitat, distraccions i consum de substncies aquest cap de setmana.

82 RESCATS EL 2018

Els Bombers han recordat que els períodes de vacances "sempre impliquen més mobilitat al medi natural, fet que sovint va acompanyat d'un increment en el nombre d'actuacions" de salvament i de rescat.

Han recordat que la Setmana Santa passada --entre el cap de setmana de Rams fins al dilluns de Pasqua-- van fer 141 actuacions al medi natural, 82 d'elles rescats de muntanya, una xifra superior a la del 2017, quan hi van haver 82 actuacions i 49 rescats de muntanya.

El nombre de serveis de Bombers els darrers anys ha augmentat i per Setmana Santa hi conflueixen activitats de tot tipus --hivernals i no hivernals--, per la qual cosa demanen seguir unes mínimes mesures de seguretat: entrenament i informació sobre les condicions meteorolgiques, planificar les activitats consultant mapes i guies del recorregut o anar acompanyats o avisar algú de l'activitat prevista i els llocs.

També cal fer servir el material adequat, especialment calat i una motxilla per portar objectes imprescindibles com roba impermeable, mapes, telfon mbil carregat, un llum frontal, un xiulet, aigua i menjar.

A més, cal respectar les senyalitzacions de perill, mantenir el contacte amb altres membres de l'activitat si és en grup, fixar punts de referncia en el recorregut per orientar-se, hidratar-se i menjar aliments energtics, no deixar de caminar en cas de tenir fred, no sortir del camí senyalitzat si es fa de nit o apareix boira i, en cas d'accident, trucar al 112.