Publicat 1/7/2019 12:21:20 +02:00CET

La Generalitat declara episodi per alta contaminació per partícules a tot Catalunya

Collserola i el Tibidabo
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha declarat aquest dilluns episodi per alta contaminació per partícules PM 10 a tot Catalunya i manté actiu l'avís preventiu per NO2 als 40 municipis de la zona de protecció especial (ZPE) de l'ambient atmosfèric.

Segons ha informat aquest dilluns en un comunicat, el departament durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i informarà del seu estat cada dia, fins que finalitzi l'episodi per partícules, que no comportarà restriccions de trànsit, i l'avís preventiu per NO2.

La decisió l'ha pres la Direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic tenint en compte tant les dades registrades per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica des del 24 de juny del 2019, com les previsions dels models de dispersió de contaminants de què disposa la Conselleria.

Des de Sant Joan s'han registrat 31 superacions del valor límit diari de PM10 en 15 punts de mesura i la previsió a 24 hores indica que els nivells de PM10 es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micròmetres per metre cúbic durant la jornada d'aquest dilluns.

L'activació està prevista dins del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, i recomana a la ciutadania fer els trajectes a peu o amb bicicleta i utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, entre d'altres.

el més llegit

 1. 1

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 2. 2

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 3. 3

  Ordenen presó preventiva per a l'exministre de Salut de Bolívia pel prou dels respiradors

 4. 4

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 5. 5

  Els EUA prohibeixen l'entrada de persones que hagin estat al Brasil a causa del coronavirus