Publicat 21/8/2019 11:16:00 +02:00CET

La Generalitat critica la reacció del Govern central a la crisi de l'Open Arms

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha criticat aquest dimecres la reacció del Govern central a la crisi del vaixell Open Arms a la costa italiana, i ha assegurat que van reaccionar "tard i malament".

"No compartim posicionaments de governs que han decidit ser forts amb els febles, i febles amb els forts, que han bloquejat l'arribada a ports i han ofert ports segurs tard i malament, quan la situació és insostenible", ha lamentat a l'inici de la seva compareixença en la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament.

Després de reconèixer la feina de l'ONG Open Arms, ha cridat a afrontar la crisi de la immigració amb determinació a nivell polític: "No podem mostrar-nos impassibles davant la mort de persones que fugen de la desesperació. S'està produint un genocidi a les aigües del Mediterrani".

"No per mirar cap a una altra banda la qüestió deixa d'existir. És urgent que des de la UE siguem proactius per consensuar una política d'immigració que posi per davant els drets humans", ha recalcat.

També ha celebrat que el Parlament hagi acordat concedir la seva Medalla d'Honor en categoria d'or al director de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i a l'alemanya Carola Rackete.