Actualitzat 22/4/2020 13:44:31 +00:00 CET

La Generalitat es bolcarà en la celebració de la Diada de Sant Jordi

Rosa Sant Jordi
MERCABARNA-FLOR

Quim Torra llegirà textos de Josep Carner i Simona Gay

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat es bolcarà aquest dijous en la celebració de la Diada de Sant Jordi de manera virtual per la crisi del coronavirus en una festa que liderarà el president Quim Torra amb una lectura de 'Lletres lliures' amb texts de Josep Carner i Simona Gay, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

La Conselleria de Cultura organitzarà l'acció central amb la Direcció General de Creació que, a través del Servei de Biblioteques, que fa una crida a la ciutadania a gravar, des de casa, lectures lliures en vídeos d'una durada màxima de dos minuts i que les comparteixin a les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #LletresLliures.

Els ciutadans que ho desitgin podran participar en una visita virtual guiada al Palau de la Generalitat, mentre que la Conselleria de Salut convida els ciutadans a escriure relats d'agraïment al personal sanitari que lluita contra "el drac del coronavirus".

La Conselleria d'Educació proposa diverses activitats durant el confinament, mentre que la d'Empresa i Coneixement potenciarà el comerç de proximitat de cara a la venda de roses i llibres, entre d'altres activitats.

La Delegació del Govern a Madrid se sumarà a la celebració virtual i, com cada any, les delegacions a l'exterior portaran la Diada a tothom.