Publicat 4/12/2019 18:57:39 +01:00CET

La Generalitat, Barcelona i la UOC celebren el primer Congrés de competències digitals

BARCELONA, 4 des. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han celebrat aquest dimecres la primera edició del primer Congrés de competències digitals.

El congrés, que ha tingut lloc al Cibernàrium, té com a objectiu promoure la participació activa de la ciutadania en la societat digital, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Govern català ha presentat la nova estructura i continguts de l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (Actic).

El nou model de certificació inclourà el desenvolupament en competències en totes les àrees d'aquest marc europeu: cerca, gestió i anàlisi de la informació; comunicació i col·laboració; creació de contingut, programació i fabricació d'objectes; seguretat, benestar i civisme, i autonomia i resolució de problemes.

La directora general de Societat Digital del Govern català, Joana Barbany, que ha inaugurat el congrés, ha destacat que l'Actic és una eina clau per aconseguir "una ciutadania digital empoderada, compromesa i competent en la construcció d'una societat digital més justa".

Per la seva banda, Barcelona Activa ha presentat el Mapa de competències digitals que es farà servir per definir els itineraris formatius en l'àmbit de les TIC.