Publicat 22/6/2019 11:07:29CET

La Generalitat autoritza 421 xiringuitos i 364 gandules a les platges catalanes aquest estiu

Mapa dels usos temporals a les platges catalanes per a l'estiu 2019.
DGCG / TES

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha autoritzat la instal·lació de 421 xiringuitos i 364 gandules a les platges catalanes, com a part dels 4.852 usos temporals que s'han aprovat per a aquest estiu a petició dels ajuntaments.

Les autoritzacions per a xiringuitos i gandules han estat les més sol·licitades, després de la instal·lació de papereres i contenidors (469), ha informat la Conselleria en un comunicat aquest dissabte.

Entre d'altres, s'ha autoritzat la instal·lació de lavabos públics (269), torres de vigilància (232), elements informatius (350) i rampes per a persones amb mobilitat reduïda (274) i dutxes (151).

Els serveis disponibles a cada platja --que poden consultar-se a l'aplicació Platges.cat-- s'estableixen mitjançant plans municipals quinquennals, encara que cada any els ajuntaments han de tramitar l'autorització corresponent davant la Conselleria.

La Conselleria ha informat que actualment treballa en un projecte de llei de gestió del litoral que dotarà "de més competències els ajuntaments, que seran els encarregats de les autoritzacions, simplificant el procediment administratiu".