Publicat 09/02/2019 18:33CET

La Generalitat augmenta els diners de butxaca dels discapacitats en serveis residencials

BARCELONA, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha incrementat els diners per a despeses personals o de butxaca per a les persones amb problemtica social derivada de malaltia mental que viuen en serveis residencials; en concret, en serveis de llar amb suport i llar residncia.

En un comunicat aquest dissabte, la Generalitat ha informat que l'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residncia i de 66 en llar amb suport, i té com a objectiu "afavorir encara més l'autonomia de les persones usuries i potenciar el vessant comunitari", ha afirmat el secretari d'Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

Iglesies ha assegurat que la possibilitat de disposar de més diners de butxaca "contribueix a tenir més llibertat i més responsabilitat, elements essencials per a la seva autonomia i dret a decidir".

Aquests diners de butxaca serveix perqu els beneficiaris puguin finanar de les prestacions de servei no gratutes i garantir-los una quantitat per a despeses personals, i el seu clcul, que varia segons el tipus de servei, est referit a l'Indicador de Renda de Suficincia de Catalunya (IRSC), actualment fixat en 7.967,73 euros anuals.

En el cas de les persones amb problemtica social derivada de malaltia mental, aquest increment passa des del 75% al 100% en el cas llar amb suport i del 50 al 60% en llar residncia.

Aix significa que hi haur una major proporció d'usuaris d'aquests serveis amb copagament zero, que podrien passar de disposar 497,98 euros mensuals a 663,98 per a les seves despeses personals, en el primer cas, i de 331, 99 euros mensuals a 398,39, en el segon cas.

Aquest augment implica que l'aportació de l'Administració en el finanament d'aquestes places residencials s'incrementa en gairebé 2,5 milions d'euros i es calcula que aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés