Publicat 9/2/2019 18:33:28CET

La Generalitat augmenta els diners de butxaca dels discapacitats en serveis residencials

BARCELONA, 9 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha incrementat els diners per a despeses personals o de butxaca per a les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental que viuen en serveis residencials; en concret, en serveis de llar amb suport i llar residència.

En un comunicat aquest dissabte, la Generalitat ha informat que l'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 en llar amb suport, i té com a objectiu "afavorir encara més l'autonomia de les persones usuàries i potenciar el vessant comunitari", ha afirmat el secretari d'Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

Iglesies ha assegurat que la possibilitat de disposar de més diners de butxaca "contribueix a tenir més llibertat i més responsabilitat, elements essencials per a la seva autonomia i dret a decidir".

Aquests diners de butxaca serveix perquè els beneficiaris puguin finançar de les prestacions de servei no gratuïtes i garantir-los una quantitat per a despeses personals, i el seu càlcul, que varia segons el tipus de servei, està referit a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), actualment fixat en 7.967,73 euros anuals.

En el cas de les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, aquest increment passa des del 75% al 100% en el cas llar amb suport i del 50 al 60% en llar residència.

Això significa que hi haurà una major proporció d'usuaris d'aquests serveis amb copagament zero, que podrien passar de disposar 497,98 euros mensuals a 663,98 per a les seves despeses personals, en el primer cas, i de 331, 99 euros mensuals a 398,39, en el segon cas.

Aquest augment implica que l'aportació de l'Administració en el finançament d'aquestes places residencials s'incrementa en gairebé 2,5 milions d'euros i es calcula que aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.