La Generalitat i Aran reforcen la col·laboració amb Andorra i França sobre caça i fauna salvatge

Publicat 30/4/2019 18:29:16CET
La Generalitat i el Conselh d'Aran collaboren amb Andorra i Frana sobre caa i fauna salvatge
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, el Conselh Generau d'Aran i els governs d'Andorra i Frana han signat aquest dimarts un memorndum d'enteniment sobre fauna salvatge i espcies cinegtiques, que refora la cooperació, logística i control entre els quatre territoris en aquest mbit.

El director dels Agents Rurals de la Generalitat, Marc Costa, ha explicat en roda de premsa a Andorra que aquest acord dona "més solidesa" al treball que es feia fins avui per controlar aspectes com els caadors furtius o les espcies en perill d'extinció als Pirineus.

La secretria de Medi ambient de la Generalitat, Marta Subir, ha dit que és una "mostra del bon enteniment" des del punt de vista tcnic entre les quatre administracions.

El director del Cos de Banders d'Andorra, Marc Rossell, ha detallat que el memorndum millora l'eficcia dels serveis i actuacions que es fan conjuntament, a més de fomentar la formació entre els cossos implicats en la gestió de la fauna salvatge i la caa.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha celebrat que aquest acord culmina un treball iniciat fa quatre anys i ha assegurat que és una mostra que cada vegada hi ha més conscincia de la vlua que representa la fauna pirinenca.

I tots han coincidit a assegurar que els caadors cada vegada tenen més facilitats i els que cometen irregularitats són "casos allats".

El director de l'Oficina de Caa i Fauna de Frana, Olivier Thibault, no ha pogut assistir per un problema d'agenda, per la qual cosa en els propers dies una delegació andorrana es desplaar a París perqu es pugui culminar la signatura del memorndum, ha explicat Rossell.

Una vegada entri en vigor, es crear una comissió de seguiment i control formada per dos representants de cada administració, que es reunir una vegada a l'any.