Generalitat i Ajuntament abordaran aquest dijous el cas de menors que presumptament inhalen cola a Barcelona

Publicat 19/4/2016 20:57:56CET
: La Comisión De Derechos Sociales De Este Martes
EUROPA PRESS

Desconeix si aquests menors estan sota la seva tutela o estan fora del sistema

BARCELONA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona abordaran aquest dijous si un grup de menors presumptament inhalen cola i dormen al carrer al barri de Santa Caterina de Barcelona, ha explicat aquest dimarts el secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, en declaracions als mitjans posteriors a la Comissió de la infància al Parlament.

S'ha referit així a la informació publicada aquest dimarts per 'El Periódico' sobre menors d'origen marroquí addictes a la cola a la ciutat, i ha admès que no pot "precisar ni desmentir" si els menors esmentats en la informació es troben sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) o encara estan fora del sistema de protecció.

Iglesies ha explicat que no han rebut cap identificació per part dels Mossos d'aquests menors, i ha assegurat que ho comprovaran, i que l'àrea d'infància de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies es reunirà aquest dijous amb l'Ajuntament de Barcelona per abordar el cas.

UN FENOMEN HABITUAL

El fenomen de les fugues de menors de centres "desgraciadament és habitual", ha dit Iglesies, i en el cas que s'identifiquin aquests menors com a fugats d'un centre residencial, el seu guardador legal es desplaçarà per tornar-los.

Si es tracta de menors no acompanyats, entraran en el sistema de protecció i, sota prèvia identificació de les forces de l'ordre, es traslladaran a un centre de la Dgaia i se'ls buscarà una acollida d'urgència, mentre els equips especialitzats realitzen un diagnòstic per determinar quins recursos d'acollida els correspon, ha relatat.

UNA FUGIDA ACTIVA EL PROTOCOL

El director d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ricard Calvo, ha afirmat que des de la Dgaia tenen coneixement d'alguns nens que viuen als centres, i quan es produeix una fugida d'un nen s'activa el protocol que avisa els Mossos d'Esquadra, i una vegada es troba aquest nen és el director del centre el que es desplaça per retornar-lo.

"Evidentment hi ha nens fugats ara mateix, de diferents centres, però és mínim", ha destacat Calvo, que ha apuntat que hi ha 2.700 places de menors en centres residencials i fins a 13.000 en el sistema de protecció.

"Sobre el problema de menors 'inhalants', ens consta que hi ha hagut algun repunt per informacions de l'Ajuntament de Barcelona de finals de l'any passat", ha dit Iglesies.

El secretari d'Afers Socials ha explicat que s'ha detectat un flux d'arribada de menors estrangers no acompanyats, "que en molts casos poden tenir edat laboral i busquen oportunitats i feina", per la qual cosa una solució seria oferir-los d'un itinerari formatiu i laboral, a més de l'acompanyament que mereix qualsevol nen i adolescent.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista