Publicat 30/4/2019 14:18:07 +02:00CET

La Generalitat aixecarà 27 escoles i instituts per retirar 100 'barracons' en set anys

EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha donat llum verda a construir i ampliar 27 escoles i instituts de manera escalonada fins el 2023 amb un pressupost de 104,7 milions d'euros, que permetran la retirada de més d'un centenar de mduls prefabricats, coneguts popularment com a barracons.

Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu del Govern, que ha aprovat l'acord i la regularització d'aquest encrrec de les construccions escolars "més prioritries" del sistema educatiu, que té comptabilitzades unes 400 accions.

De les 27 construccions que s'han encarregat a Infraestructures.cat, 21 són de nova construcció, cinc són grans ampliacions i una és una rehabilitació integral, ha explicat el conseller, que ha significat un primer pas cap a la "renovació" del parc d'edificis escolars.

Per al conjunt de construccions i ampliacions existeix ja el terreny previst, excepte en el cas de Badalona, per la qual cosa el procés de licitació i treballs per a la consecució d'aquests centres docents "comenar avui mateix", ha assegurat el conseller, que ha insistit que la seva culminació es produir de manera escalonada fins el 2023.

Suposar un "gran pas endavant" que no s'havia pogut fer en anys anteriors, ha subratllat Bargalló, que ha dit que els centres estan repartits per tot el territori: Guissona, el Poal, Trrega (Lleida), Barcelona, Sant Esteve Sesrovires, Badalona, Olesa de Montserrat, l'Hospitalet, Dosrius, Mataró (Barcelona), Montmell, Reus (Tarragona) i Salt (Girona), entre d'altres.

En el cas de Badalona, en qu Bargalló ha vist urgent una ampliació i construcció respectiva dels instituts La Riera i el Ventura Gassol, ha explicat que treballen en la determinació exacta del terreny per evitar que tingui problemes de contaminació, com est passant en la zona del Port, per la qual cosa en l'actualitat treballen amb l'Ajuntament.

PRESSUPOSTOS "MOLT REALISTES"

Segons el Govern, l'acord és coherent amb uns pressupostos d'obra "molt realistes" que permeten que es pugui executar aquest pressupost a mitj termini amb els comptes de la Generalitat actuals, que estan prorrogats.

Les 27 obres es duran a terme d'acord amb els nous criteris pedaggics de construccions escolars que la Conselleria d'Educació est treballant actualment amb el Collegi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill.

24 MILIONS MÉS PER 260 ACCIONS AQUEST ANY

A més, est previst destinar 24 milions d'euros més a 260 actuacions d'obres de reforma i millora (Ram) per a set anys, ha explicat Bargalló, que ha destacat que actualment el departament est impulsant un total de 37 obres que suposen un import de 152,6 milions i treballen per tancar acords amb 19 ajuntaments, que impliquen 20 centres.

La disponibilitat pressupostria marcar noves actuacions en centres docents d'Infantil, Primria, Secundria i Formació Professional (FP), ha destacat el titular d'Educació, que no descarta nous encrrecs aquest any.

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  Granollers (Barcelona) adapta un pavelló per a persones sensellar infectades per coronavirus

 5. 5

  Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"