Publicat 31/7/2019 16:49:56 +02:00CET

La Generalitat adverteix de les conseqüències penals de les imprudències a la carretera

Juli Gendrau (SCT), David Saldoni (ACM), el conseller Miquel Buch, Rogeli Salvador de la Creu (FMC) i el comissari Joan Carles Molinero (Mossos)
EUROPA PRESS

ACM i FMC col·laboraran en la difusió de la nova campanya de conscienciació de Trànsit i Mossos

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d'Esquadra han impulsat una campanya per advertir de les conseqüències penals de les imprudències a la carretera que comptarà amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per a la difusió.

En una roda de premsa, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat l'acord amb les entitats municipalistes per a la difusió de la campanya de conscienciació titulada '...seràs tu el següent?', que consisteix en cartells amb diversos casos de persones que van provocar accidents mortals pels quals han hagut de respondre penalment.

Buch ha recordat que en els darrers vuit dies de juliol han mort deu persones en accidents de trànsit a Catalunya, ha demanat responsabilitat als conductors i ha assegurat que la campanya vol fer reflexionar la ciutadania sobre que "les imprudències a la carretera es paguen i es paguen molt cares".

El president de l'ACM, David Saldoni, ha destacat que totes les persones al volant són "candidats a morir" o a matar, i ha demanat combatre el 'jo controlo' així com les petites distraccions que, segons ha dit, poden implicar "grans desgràcies personals i familiars" amb els accidents.

El representant de la FMC Rogeli Salvador de la Cruz ha explicat que la campanya s'orienta a la prevenció i ha ressaltat que durant el període de vacances se sol produir un "increment de la mortalitat molt elevat".

467 PERSONES COMPLINT CONDEMNA

Fins a 467 persones estan complint condemna actualment a Catalunya per delictes vinculats a la seguretat vial, segons ha informat la Conselleria d'Interior.

El cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, també ha detallat que en el mes de juliol s'han produït 15 accidents amb 18 víctimes mortals.

A més, ha destacat dos accidents "molt greus": el de Xerta (Tarragona) per un avançament en línia contínua amb poca visibilitat i en el qual hi va haver tres morts per un xoc frontal --el conductor, l'acompanyant i la seva filla de tres anys, que anava sense cadira de seguretat ni cinturó--.

El segon accident que ha ressaltat és de la setmana passada a la C-17 a l'altura de Mollet del Vallès (Barcelona), quan un conductor amb "excés de velocitat i amb una distracció notable i greu" --presumptament estava mirant un vídeo al mòbil, ha detallat-- va perdre el control del vehicle i va xocar amb un motorista en sentit contrari que va acabar morint.