Publicat 23/1/2020 13:43:50 +01:00CET

La Generalitat activa un avís preventiu per contaminació a l'àrea de Barcelona

Parc de Collserola (Recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric per una intrusió de pols africana.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, ha informat el departament que lidera Damià Calvet en un comunicat.

L'objectiu d'aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental, i comporta indicar als panells lluminosos dels eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat i informar la ciutadania que prioritzi el transport públic.

També comporta notificar les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previst en aquests casos, i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

La mesura s'adopta arran dels nivells elevats de contaminació per la intrusió de pols africana, i dimecres es va superar dues vegades el valor límit diari --50 micrograms per metres cúbic-- per les PM10 a dos punts de mesurament.

Tot i la pluja dels darrers dies, el desplaçament de la borrasca cap a zones del sud-oest de la península ha afavorit el transport de pols africana, i es preveuen nivells de partícules PM10 entre moderats i alts durant aquest dijous i els propers dies a Catalunya.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 4. 4

  Iglesias recomana al seu pare que emprengui accionis legals contra Álvarez de Toledo

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals