Publicat 26/2/2019 15:52:38 +01:00CET

La Generalitat activa un avís preventiu per contaminació a Barcelona davant la mobilitat de l'MWC

Tub de fuita
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona, "a causa en bona part a l'increment de la mobilitat associada al Mobile World Congress (MWC)", junament amb la pols sahariana i a un potent anticicló, que dificulta la dispersió de les partícules en suspensió PM10.

En un comunicat, el departament ha explicat que s'han detectat nivells "fora elevats" de contaminació als municipis que formen part de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfric, on s'ha mesurat els nivells alts de dixid de nitrogen (NO2).

Aquest dilluns es va superar el valor límit diari (50 micrograms per metre cúbic) de PM10 en els punts de mesura de Barcelona --el Vall d'Hebron-- i Granollers, "i no es descarta" que aquest dimarts es tornin a repetir.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climtic far un seguiment exhaustiu dels nivells i valorar si cal activar un episodi de contaminació per partícules o desactivar l'avís.

L'avís és la fase prvia a la possibilitat d'episodi ambiental, que pot produir-se o no i té l'objectiu de reduir les emissions de contaminants per evitar que es produeixi l'episodi; si es declarés l'episodi per NO2, s'activaria el protocol que preveu restriccions de vehicles i refor del transport públic.

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat