Gelabert obrirà el Festival de Cultures del Pirineu Dansàneu el proper 30 de juny

Publicat 30/12/2019 18:27:27CET
Cesc Gelabert.
DANSÀNEU / ROS RIBAS - Archivo

LLEIDA, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà el dimarts 30 de juny la 29a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, a l'església de Santa Maria d'Àneu d'Escalarre (Lleida).

Presentarà una proposta pensada especialment pel Dansàneu que reflexiona, a través de diversos solos, sobre el rol del folklore en l'actualitat, i ballarà alguna de les seves coreografies més emblemàtiques, com la sardana Enyor de Ricard Lamote de Grignon, ha informat aquest dilluns el festival en un comunicat.

Gelabert és un dels primers caps de cartell avançats abans d'acabar l'any pels responsables del festival que organitza el Consell Cultural de les Valls d'Àneu.

Un altre dels plats forts del festival de l'any proper serà la proposta encarregada pel festival al grup El Petit de Cal Eril que, en diàleg amb la ballarina especialitzada en flamenc Montse Selma, actuarà també a Santa Maria d'Àneu el divendres 3 de juliol.

Una de les novetats del festival d'aquest 2020 és incloure un espectacle que barreja dansa, teatre i circ, una proposta de la companyia Nilak que lidera Oriol Escursell, inclosa dins del pla d'impuls del circ que es va presentar a mitjan mes a la Conselleria de Cultura.

Nilak té com a objectiu apropar la cultura en viu, amb espectacles en directe, a zones freturoses d'equipaments escènics, com és el cas de les valls d'Àneu, i actuarà com a clausura de l'edició del 2020, amb un espectacle participatiu, el 5 de juliol a les 19 hores a Mon Natura Pirineus, coincidint amb la clausura del programa "Joves i Ciència" de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

Contador