Publicat 8/6/2019 13:15:04 +02:00CET

La Gasol Foundation estudiarà l'activitat i el sedentarisme d'alumnes de 240 escoles

La Gasol Foundation estudiarà l'activitat i el sedentarisme d'alumnes de 240 escoles
GASOL FOUNDATION

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

La Gasol Foundation farà un estudi de l'activitat física i el sendentarisme, anomenat PASOS per les sigles de 'Physical Activity, Sedentarism and Obesity in Spanish Youth', en què participaran 4.508 nens i adolescents de 242 escoles i instituts de tota Espanya.

Segons ha explicat en un comunicat aquest dissabte la Gasol Foundation, el jugador de bàsquet Pau Gasol creu que estudiar els nivells d'activitat física i de sedentarisme en nens i adolescents és necessari per "impulsar polítiques i intervencions educatives que contribueixin a prevenir l'obesitat infantil i les malalties que comporta a llarg termini".

Actualment el 40% de menors espanyols d'entre 6 i 9 anys té obesitat o sobrepès, que s'incrementa per la inactivitat física, i segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) "la inactivitat física s'ha identificat com un dels principals factors de risc en la mortalitat global".

Per a l'estudi, 14 grups d'investigació avaluaran els nens i adolescents, que tenen entre 8 i 16 anys, així com a les seves famílies, que han estat seleccionats de forma aleatòria.

L'estudi combina la recollida de dades antropomètriques dels menors i qüestionaris sobre estils de vida, mentre que els adults respondran qüestionaris sobre estils de vida, nivell d'estudis i ocupació.

També col·laboren en l'estudi PASOS l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, la Fundació Probitas, el Banc Santander i Barça Foundation a més del suport institucional del Ministeri d'Educació i Formació Professional, El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i les conselleries d'Educació i Sanitat de totes les comunitats autònomes.