Publicat 25/4/2019 16:34:15 +02:00CET

La Galeria Mayoral proposa un "dileg indit" entre Chillida i Zóbel en una mostra

La Galeria Mayoral proposa un "dileg indit" entre Chillida i Zóbel en una mostra
GALERÍA MAYORAL - Archivo

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La Galeria Mayoral de Barcelona proposa un "dileg indit" entre Eduardo Chillida i Fernando Zóbel en una exposició comissariada per Alfonso de la Torre que mostra una selecció de 13 olis del pintor i una desena de peces de l'escultor.

La selecció d'obres, en collaboració amb el llegat dels artistes, posa de manifest els "vincles creatius i vitals" existents entre el pintor abstracte hispanofilipí i de l'escultor i gravador basc, conegut pels seus treballs en ferro i formigó, ha informat el galerista, Jordi Mayoral, que veu l'exposició com el fruit d'un llarg procés d'investigació.

Tant Zóbel com Chillida van comenar el seu desenvolupament artístic des d'una certa solitud i un context difícil, destaca el comissari de l'exposició que es podr visitar fins al 25 de juliol d'aquest any.

A principis de la dcada dels 50, Chillida va concebre les seves primeres obres en guix i pedra, la qual cosa desembocaria en obres que conserven i repensen la corporetat i el replegament de formes característic de les seves primeres obres.

Parallelament, Zóbel transitava entre la figuració i l'abstracció després d'haver tingut l'oportunitat de contemplar el desenvolupament de l'experissionisme abstracte.

Després de descobrir l'obra de Mark Rothko el 1955, Zóbel va reduir el contingut dels seus quadres a all essencial, tant pel que es refereix a la composició i la temtica com a l'ús del color.

Aix va donar lloc a les 'Saetas' i a les seves primeres pintures monocromes, conegudes amb el nom genric de 'Serie Negra', de la qual formen part algunes de les obres que s'exposen, com 'Aquelarre' i 'Segovia II'.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 2. 2

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts

 3. 3

  La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats de Barcelona

 4. 4

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament

 5. 5

  Catalunya suma 2.637 morts amb coronavirus (129 més) i 1.298 nous casos, fins el 26.032