Publicat 12/10/2019 18:13:11 +02:00CET

Galder Gaztelu-Urrutia (Millor Pel·lícula a Sitges): "Els premis de Sitges són un recolzament molt important"

Galder Gaztelu-Urrutia
FESTIVAL DE SITGES - Archivo

SITGES (BARCELONA), 12 oct. (EUROPA PRESS) -

El director de cinema bilbaí Galder Gaztelu-Urrutia, guanyador aquest dissabte del Premi a Millor Pel·lícula pel thriller social 'El Hoyo', una òpera prima, ha assegurat: "Els premis de Sitges són un recolzament molt important".

"És un festival que ens encanta, que coneixem des de fa molt temps i que respectem moltíssim", ha dit el director en declaracions als mitjans, on ha celebrat que la decisió de premiar la seva pel·lícula amb el màxim premi del festival s'hagi pres de manera unànime.

"'El Hoyo' és una pel·lícula que va començar molt discretament, de manera artesanal i entre pocs. Ara està agafant unes dimensions que ens estan desbordant una mica", ha dit Gaztelu-Urrutia, que ha aconseguit amb aquest film el Premi de Millors Efectes Especials --Iñaki Madariaga--, el Citizen Kane al Director Revelació, i també el Gran Premi del Públic a la Millor Pel·lícula.

"Tots els premis són importants", ha dit Galder Gaztelu-Urrutia, que ha enaltit, no obstant això, el premi del públic, en considerar que s'ha entès i valorat tot allò que va deixar en el límit de la incomprensió i de la incorrecció política.

Ha agregat que al final de la pel·lícula hi ha esperança i que, veient com uns éssers humans esbocinen els altres, "sense ser una resposta a les grans preguntes que es fan durant la pel·lícula, insinua un punt esperançador".

És la primera vegada que una producció espanyola guanya aquest reconeixement en solitari, després que el 1994 ho fes 'Justino, un assassí de la tercera edat', de Santiago Aguilar Alvear; i és la primera vegada que ho aconsegueix una producció amb participació catalana.