Publicat 07/07/2020 09:42

Gairebé 40.000 estudiants comencen una selectivitat marcada per la pandèmia

Proves de la Selectivitat 2018 a l'UPF
EUROPA PRESS - Archivo

Més municipis, tribunals, correctors i vigilants en unes PAU amb rcord d'alumnes

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 39.904 estudiants catalans han comenat aquest dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU), fet que suposa un rcord d'alumnes inscrits en una edició marcada per les mesures de seguretat per la pandmia de coronavirus.

La selectivitat a Catalunya, on s'ha allargat les proves un quart dia, ha arrencat amb l'examen de llengua castellana i literatura, una de les quatre matries comunes, i les franges diries per fer els exmens s'han redut a tres per evitar el temps d'espera a les seus.

Aquests gairebé 40.000 inscrits representen 5.000 estudiants més que l'any anterior, augment que el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha atribut a l'increment d'aprovats de Batxillerat i a una possible "mala interpretació" de la flexibilitat de les proves, que ha assegurat que tindran el mateix rigor que altres anys.

"Flexibilitat en l'opcionalitat no vol dir menys rigor", va advertir en una trobada amb els mitjans el secretari general del CIC, Lluís Baulenas, que va dir que s'haur de veure si aquest augment d'inscrits influeix en el percentatge d'aprovats, que se situa al voltant del 95% aquests darrers anys, i es produeixen més suspesos.

Amb tot, la selectivitat ha viscut un augment del nombre de municipis on es podr fer la prova, que passa de 20 a 63; de tribunals, que passa de 165 a 216 --en el qual s'inclouran alguns en instituts i centres concertats--; de correctors, de 1.414 a 1.600; i també s'ha doblat el nombre de vigilants, que passa de 1.600 a uns 3.500.

EXAMEN SENSE MASCARETA

Els 39.904 estudiants hauran de respectar una distncia de seguretat de 2 metres, dur mascareta i rentar-se freqüentment les mans, motiu pel qual s'han disposat 2.500 litres de gel hidroalcohlic, per finalment se la podran treure mentre fan l'examen un cop estiguin asseguts i s'hagin repartit els enunciats.

Els estudiants s'asseuran sempre al mateix lloc de l'aula i els centres netejaran i desinfectaran diriament les installacions. El CIC va assegurar que no es prendr la temperatura a l'entrada, va apellar a la responsabilitat individual dels alumnes i va afirmar que davant de qualsevol augment de febre s'anir al CAP.

Si un alumne presenta febre el dia dels exmens, ho ha de comunicar al vocal del seu centre i anar al CAP, i ser el metge qui determinar si pot assistir a les proves l'endem, fer l'examen en el tribunal d'incidncies la setmana següent o passar-lo al setembre constant com a convocatria ordinria de juny.

EXMENS "CONFINATS" UNES HORES

El CIC ha recomanat als correctors dels exmens que tinguin "confinats" durant sis hores els sobres de les proves que rebran per corregir, ha assenyalat que se n'han imprs 450.000, que equivalen a 1,5 milions de fulls i unes 15 tones de pes i ha explicat que els estudiants en podran consultar el resultat el 27 de juliol.

Els alumnes que obtenen un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat --amb un valor del 60%-- i la qualificació que obtenen en la fase general la de les PAU, a partir de la mitjana dels cinc exmens de les quatre matries comunes i la comuna d'opció, superen les PAU.

En la fase específica, els estudiants es poden examinar de fins a tres matries de modalitat entre 22 assignatures, i amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matries vinculades als estudis que volen cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar a 14.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés