Publicat 7/7/2020 9:42:10 +02:00CET

Gairebé 40.000 estudiants comencen una selectivitat marcada per la pandèmia

Proves de la Selectivitat 2018 a l'UPF
EUROPA PRESS - Archivo

Més municipis, tribunals, correctors i vigilants en unes PAU amb rècord d'alumnes

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 39.904 estudiants catalans han començat aquest dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU), fet que suposa un rècord d'alumnes inscrits en una edició marcada per les mesures de seguretat per la pandèmia de coronavirus.

La selectivitat a Catalunya, on s'ha allargat les proves un quart dia, ha arrencat amb l'examen de llengua castellana i literatura, una de les quatre matèries comunes, i les franges diàries per fer els exàmens s'han reduït a tres per evitar el temps d'espera a les seus.

Aquests gairebé 40.000 inscrits representen 5.000 estudiants més que l'any anterior, augment que el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha atribuït a l'increment d'aprovats de Batxillerat i a una possible "mala interpretació" de la flexibilitat de les proves, que ha assegurat que tindran el mateix rigor que altres anys.

"Flexibilitat en l'opcionalitat no vol dir menys rigor", va advertir en una trobada amb els mitjans el secretari general del CIC, Lluís Baulenas, que va dir que s'haurà de veure si aquest augment d'inscrits influeix en el percentatge d'aprovats, que se situa al voltant del 95% aquests darrers anys, i es produeixen més suspesos.

Amb tot, la selectivitat ha viscut un augment del nombre de municipis on es podrà fer la prova, que passa de 20 a 63; de tribunals, que passa de 165 a 216 --en el qual s'inclouran alguns en instituts i centres concertats--; de correctors, de 1.414 a 1.600; i també s'ha doblat el nombre de vigilants, que passa de 1.600 a uns 3.500.

EXAMEN SENSE MASCARETA

Els 39.904 estudiants hauran de respectar una distància de seguretat de 2 metres, dur mascareta i rentar-se freqüentment les mans, motiu pel qual s'han disposat 2.500 litres de gel hidroalcohòlic, però finalment se la podran treure mentre fan l'examen un cop estiguin asseguts i s'hagin repartit els enunciats.

Els estudiants s'asseuran sempre al mateix lloc de l'aula i els centres netejaran i desinfectaran diàriament les instal·lacions. El CIC va assegurar que no es prendrà la temperatura a l'entrada, va apel·lar a la responsabilitat individual dels alumnes i va afirmar que davant de qualsevol augment de febre s'anirà al CAP.

Si un alumne presenta febre el dia dels exàmens, ho ha de comunicar al vocal del seu centre i anar al CAP, i serà el metge qui determinarà si pot assistir a les proves l'endemà, fer l'examen en el tribunal d'incidències la setmana següent o passar-lo al setembre constant com a convocatòria ordinària de juny.

EXÀMENS "CONFINATS" UNES HORES

El CIC ha recomanat als correctors dels exàmens que tinguin "confinats" durant sis hores els sobres de les proves que rebran per corregir, ha assenyalat que se n'han imprès 450.000, que equivalen a 1,5 milions de fulls i unes 15 tones de pes i ha explicat que els estudiants en podran consultar el resultat el 27 de juliol.

Els alumnes que obtenen un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat --amb un valor del 60%-- i la qualificació que obtenen en la fase general la de les PAU, a partir de la mitjana dels cinc exàmens de les quatre matèries comunes i la comuna d'opció, superen les PAU.

En la fase específica, els estudiants es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 22 assignatures, i amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que volen cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar a 14.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 4. 4

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)