Actualitzat 08/06/2021 10:16

Gairebé 40.000 alumnes catalans comencen aquest dimarts la selectivitat que torna al juny

Archivo - Arxiu - Selectivitat al Campus de la Ciutadella de la UPF
EUROPA PRESS - Archivo

Es tornarà a fer durant quatre dies

BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

Un total de 39.775 estudiants de Catalunya comencen aquest dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU) a diversos centres entre universitats i instituts, i que com l'any passat se celebrarà durant quatre dies.
 
Les proves es faran, com l'any passat, en quatre dies, però recuperen la ubicació habitual al juny --el 2020 es van fer al juliol per les afectacions de la pandèmia de la covid-19-- i es mantenen les tres franges diàries d'exàmens, amb descansos d'una hora i mitja entre proves.
 
Els 39.775 estudiants són 139 menys que l'any passat, quan es va marcar el rècord d'alumnes inscrits, i es repartiran en 225 tribunals (nou més que el 2020) situats a 62 municipis catalans (un menys que l'any passat).
 
Dues universitats privades --la Universitat Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya-- han cedit per primer cop aquest 2021 les instal·lacions per fer les proves.
 
Es manté així mateix la inclusió d'instituts de secundària (75 entre instituts i centres concertats) per afavorir la dispersió territorial i evitar desplaçaments.

EXÀMENS AMB MASCARETA

El Govern ha disposat una seguit de mesures de contenció de la pandèmia, entre les quals l'ús obligatori de la mascareta, perquè l'any passat els estudiants se les van poder treure mentre feien l'examen un cop asseguts i repartits els enunciats.
 
A més a més, està prohibit presentar-se al centre assignat amb símptomes compatibles amb la covid-19, o si s'està en aïllament; s'ha de respectar la distància de seguretat i intensificar la higiene de mans.

PROVES COMUNES I ESPECÍFIQUES

Els exàmens de les matèries comunes es repartiran entre Llengua Castellana i Literatura dimarts; Llengua Catalana i Literatura i Llengua Estrangera dimecres, i el d'Història dijous.
 
Superaran les PAU els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat --amb un valor del 60%-- i la qualificació de la fase general la de les PAU, que s'obté amb la mitjana dels cinc exàmens formats per les quatre matèries comunes i la comuna d'opció.
 
En la fase específica, els estudiants es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 22 assignatures, i amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, en matèries vinculades als estudis que volen cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar a 14.

TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat aquest dilluns l'apartat de les instruccions de funcionament de les PAU que es refereix a la llengua dels enunciats, i ha ordenat oferir a cada alumne triar si els vol en català, castellà o aranès.
 
En una interlocutòria que ha consultat Europa Press, el tribunal estima la petició de mesures cautelars urgents de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), que va demanar anul·lar el paràgraf de les instruccions que fixava "repartir primer els enunciats de l'examen en català i, tan sols si algun alumne ho demana, donar-li la versió en castellà".
 



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés