Publicat 22/6/2019 10:32:58 +02:00CET

Gairebé 1.000 controls i reforç de Bombers per al cap de setmana "més perillós" de l'any per Sant Joan

Foguera de Sant Joan
AJUNTAMENT BARCELONA/TWITTER - Archivo

Barcelona tindr 16 fogueres i demana disminuir residus a les platges durant la revetlla

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern desplegar durant el pont de Sant Joan i especialment la nit de revetlla un dispositiu especial de trnsit amb 905 controls dels Mossos d'Esquadra i reforar el desplegament dels Bombers de gurdia i els parcs de bombers voluntaris per prevenir i actuar davant possibles incidents.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va reclamar aquest dijous en roda de premsa extremar la precaució a la ciutadania ja que es preveu que sigui el cap de setmana "més perillós de l'any" a causa de l'alta mobilitat en les carreteres i a un augment de les temperatures i fort vent, amb el que poden haver-hi incendis forestals.

En una compareixena per explicar el dispositiu especial que es desplegar aquests dies, Buch va detallar que anava a ser un cap de setmana llarg amb una gran mobilitat, i que hi haur una pujada de les temperatures, una baixada de la humitat i fort vent, i la coincidncia amb la revetlla, la qual cosa augmenta el risc d'incendis.

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha autoritzat 500 fogueres i ha denegat vuit sollicituds perqu no complien els requisits, i també ha demanat mxima prudncia i ha alertat del risc de llanar petards i fanalets de foc en zones amb vegetació.

TRNSIT

El Servei Catal de Trnsit (SCT) manté actiu un dispositiu especial a les carreteres des de la tarda del divendres i fins al dilluns a mitjanit.

Per a l'operació sortida ha sortit mig milió de vehicles de l'rea metropolitana de Barcelona per passar tres dies de pont, la qual cosa coincidir amb la mobilitat d'inici de les vacances escolars i de l'estiu, i les principals destinacions seran les zones de platja: Costa Brava (Girona) i Costa Daurada (Tarragona).

En aquests tres dies, els Mossos d'Esquadra realitzaran 905 controls de trnsit en les carreteres catalanes: 219 d'alcoholmia i drogues; 219 de distraccions; 167 de seguretat passiva; 154 de velocitat; 90 de motocicletes, i 56 de transport de pirotcnia.

Autopistes, companyia del grup Abertis, ha activat un dispositiu de seguretat vial amb l'objectiu de donar cobertura als desplaaments del pont de Sant Joan a la seva xarxa viria a Catalunya reforant els recursos tcnics i de personal en les autopistes, especialment en les operacions sortida i tornada durant aquests tres dies festius, i es collaborar amb Trnsit.

INCENDIS

La revetlla de Sant Joan coincidir amb el primer episodi de risc extrem d'incendi forestal davant l'increment de temperatures, vents del sud i baixes humitats, per la qual cosa s'ampliar la dotació habitual als parcs de Bombers, obriran els de voluntaris i s'ampliaran horaris als auxiliars forestals, a més de reforar els dispositius dels Agents Rurals.

En concret, els Bombers es reforaran aquesta nit amb 172 efectius distributs als diferents parcs, i també ho faran les sales de control de les regions d'emergncies.

En la revetlla de 2018, els Bombers de la Generalitat van atendre 862 serveis, un dels dies de més crrega de treball d'any, per l'ús de pirotcnia i les fogueres, que agreugen el risc d'incendi.

Els Mossos d'Esquadra també es desplegaran pel territori per les festes populars, la concentració de persones i els desplaaments massius.

El Centre de coordinació d'emergncies de Catalunya de Protecció Civil activar en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil (Procicat) en fase d'alerta de manera preventiva durant la nit de la revetlla, a més de que molts ajuntaments també tindran activats els seus plans municipals d'emergncia.

CIUTAT DE BARCELONA

Barcelona comptar amb 16 fogueres en la revetlla de Sant Joan, nit en la qual l'Ajuntament demana als ciutadans disminuir els residus que es generen a les platges, així com seguir els consells de seguretat per evitar situacions de risc innecessries, especialment en zones properes a rees forestals, com Collserola.

L'Ajuntament ha revisat 111 casetes de venda de petards i ha validat aquestes 16 fogueres --s'han denegat dues--, que són menys que l'any passat, quan van cremar unes 20 --el 2017 va haver-hi unes 30, i el 2016 van ser 15--.

Les platges es netejaran a partir de les 6.30 hores --310 persones formaran el dispositiu específic de neteja--, per la qual cosa la Gurdia Urbana comenar a desallotjar l'espai sobre les 5.30, amb l'objectiu que les platges estiguin llestes per als banyistes entre les 10.00 i les 10.30 hores.

Aquest any l'Ajuntament estén la prova pilot iniciada el 2018 a totes les platges de la ciutat, en les quals collocaran per primera vegada papereres específicament per a envasos, el tipus de residu més recollit en la revetlla: es posaran 2.000 d'aquest tipus, i 500 per recollir altres residus.

TRANSPORT

La xarxa de transport pública de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Rodalies-Renfe i Tram ampliaran els seus horaris i reforaran algunes línies per fer front a l'afluncia d'usuaris que es preveu durant la revetlla.

Els operadors preveuen un refor de personal en trens i estacions per atendre l'afluncia d'usuaris que es desplaaran en transport públic, especialment a les zones de platja i al centre de la ciutat, així com la neteja i la seguretat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés